گل گاوزبان ، زبان حرف زدن ندارد عمل می خواهد!

ساخت وبلاگ

http://dc738.4shared.com/img/Ekfd4iMQba/s24/15519a8c1d0/IMG_9424?async&rand=0.17308785902431312

منطقه جنت رودبار و ییلاقات اطراف آن نظیر اشکورات، دو هزار و سه هزار تنکابن، طالقان و روستاهای  منطقه رحیم آباد کلاچای از توابع شهرستان رودسر  به دلیل وجود خاک و شرایط مساعد آب و هوایی یکی از مناطق مستعد کشت گیاه گل گاوزبان(گونه غیر اروپایی) در کشور محسوب  می­شوند. منطقه جنت رودبار به دلیل وجود امکانات رفاهی و زیرساخت هایی نظیر آب لوله کشی، برق و جاده آسفالته جهت توسعه فعالیت­های اقتصادی توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی می تواند مد نظر قرار گیرد. از طرفی تعاونی های روستایی با نظارت شوراهای اسلامی و ده یاران می توانند راهکارهای مناسب تولید و توزیع این گیاه دارویی با قدمتی بیش از چند هزار سال  در منطقه را مورد توجه قرار دهند. چهارمین جشنواره گل گاوزبان در منطقه جنت رودبار در حالی برگزار می شود که در زمینه ترویج اقلام اصلاح شده(نظیر فندق و گردو)، نیازهای آبی و خاک، برداشت مکانیزه ، فرآوری و بسته بندی شکیل آن بر اساس تنوع فرآورده های فرعی و جانبی و نحوه استخراج مواد دارویی و ترکیبات شیمیایی آن هنوز در اول راه هستیم. همدلی و تلاش همه جانبه توسط ادارات ذیربط و شوراهای اسلامی و ده یاران به معنای واقعی کلمه برای برنامه های جشنواره ، کنترل ایاب و ذهاب و ترویج فرهنگ تولید مرغوب و توزیع گیاه گل گاوزبان در سراسر کشور هنوز وجود ندارد.

شایسته است جمع کارشناسی در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان رامسر با همکاری دانشکده کشاورزی و متخصّصان گیاهان دارویی نسبت به پیگیری امور مربوط به کاشت، داشت و برداشت و توزیع این گیاه شفابخش در استان های همجوار، کشور و حتی صادرات آن  با تایید مراجع ذیصلاح و دریافت گواهینامه با یک برند اقدام عاجل فرمایند.

http://women.tums.ac.ir/portal/sites/default/files/38914797772966043026.jpg

بهره گیری از تجربیات استان های دیگر نظیر زعفران در خراسان، گلاب گیری و صادرات غنچه گل محمدی در کاشان و کرمان، سقّز در کرمانشا و غیره می تواند راهگشا باشد. برنامه ریزی میان مدت و استمرار در انجام فعالیت های فرهنگی جهت شناساندن این محصول از طریق رسانه های جمعی و روزنامه های کثیرالانتشار همراه با افزایش تعداد غرفه های فروش در مبادی ورودی روستاها و مراکز جذب گردشگران و مسافران نظیر فروشگاه های بزرگ داخل شهر می­تواند در تولید، توزیع و بسته بندی بهداشتی این محصول کمک نماید و در آمار استقبال از جشنواره و کسب درآمد شاغلین این بخش که اغلب از روستائیان پرتلاش این دیار هستند تأثیر قابل ملاحظه ای داشته باشد.

محصولات فرعی نظیر برگهای کرکی و ساقه آن به دلیل وجود مواد دارویی و معدنی فراوان به همراه گل گاوزبان در  دم نوش های گیاهی (به همراه چای، به لیمو و لیموترش) نیز قابل استفاده هستند.

در ضمن ناگفته نماند، تجربه نشان داده است که کارهای فرهنگی جذب توریسم در درازمدت جواب داده است  .

 

پی نوشت:

دانش سنتی برداشت گل گاوزبان روستای جنت رودبار رامسر سال گذشته1395 به ثبت ملی رسید و دبیرخانه دائمی جشنواره ملی گل گاوزبان و اقامتگاه بوم گردی روستای جنت رودبار مهرماه نیز در سال1395 در این روستا افتتاح شد.

نوشته شده توسط محمد ولی تکاسی  | لینک ثابت |
رونق بازارهای محلی و فروش مستقیم اقلام کشاورزی از تولید به مصرف نیازمند توجه بیشتر مسئولین است...
ما را در سایت رونق بازارهای محلی و فروش مستقیم اقلام کشاورزی از تولید به مصرف نیازمند توجه بیشتر مسئولین است دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mw1 بازدید : 148 تاريخ : دوشنبه 12 تير 1396 ساعت: 13:24