ساحل دریا را دریابید

ساخت وبلاگ

https://media.karnaval.ir/uploads/2017/08/darya8.jpg

http://i61.tinypic.com/2jadbf9.jpg

https://www.mizanonline.com/files/fa/news_albums/208129/9874/resized/resized_710926_720.jpg

http://sh-ramsar.ir/_DouranPortal/images/DSC_5700.JPG

ساحل دریا را دریابید

محمد ولی تکاسی

[email protected]

 

دریا، یکی از جاذبه های مهم گردشگری در رامسر و شهرهای ساحلی نظیر انزلی و غیره و کسب درآمد مردم و همچنین منبع  الهام بخش شاعران و نویسندگان در آثار مکتوب آنهاست. اسنادی که به یادگار می مانند و چنانکه در فضای مجازی شاهد هستیم در نزد مردم خاطرات زیبایی را از سفر کردن به شهرهای ساحلی، ورزش های آبی و گردشگری دریا را رقم می زنند. در بخش منابع طبیعی از دیگر جاذبه های گردشگری  نیز وجود گیاه برهنه ساقه در محوطه باغ مرکبات در خیابان سخت سر و کاخ موزه رامسر و گیاه صخره در رامسری (خاراشکن رامسری)[1] و چند نوع گیاه دیگر نظیر سوسن چلچراغ  همراه با انبوه درختان جنگلی نظیر توسکا ییلاقی، بلوط و درختان پهن برگ در جنگل های طبیعی (بازمانده از عصر یخبندان) و انواع درخت کاج در بوستان های مصنوعی حاصل تلاش کارشناسان و انجمن های غیر دولتی در منطقه رامسر و حومه است که حیات خود را مدیون زنده بودن دریای خزر و تأمین رطوبت موردنیاز خود می­دانند.

حال اگر بخواهیم سفر مان به دریا با خاطرات تلخی از بروز بیماریهای جلدی و از دست دادن عزیزانمان همراه نشود ضمن عمل کردن به توصیه های حامیان طرح دریا، کارشناسان محیط زیست و شنانکردن در مناطق آلوده که گاهأ با پرچم زرد مشخص شده اند می توانیم از بروز اتفاقات ناخواسته و بعضأ غیرقابل جبران نیز پیشگیری کنیم.

جلسه کمیته عمران و ساماندهی سواحل با حضور نماینده استان مازندران، شهردار و معاون فرماندار رامسر و حضور نمایندگان دستگاه های عضو به منظور بررسی سواحل واقع در محدوده شهری در شهرداری رامسر در اردیبهشت1398 برگزار گردید و مشکلات موجود در صدور مجوزات سواحل رامسر بررسی و تصویب گردید  و مقرّر شد شهرداری رامسر در خصوص تهیه طرح جامع سواحل، اقدام لازم را بعمل آورد. بروز مشکلات مربوط به راه یابی فاضلاب های شهری به دریا و تغییر ترکیبات شیمیایی آب دریا و رشد جلبک ها و تعدادی از گونه های قارچی  در ساحل سنگی دریای رامسر گواه این مطلب است که در آینده ای نزدیک ما شاهد مرگ و میر آبزیان و تغییر چهره ساحل زیبای رامسر به سمت انباشته شدن کوهی از مواد زاید و زباله های ریز و درشت در رودخانه های منتهی به دریا و سواحل باشیم . بالطبع افزایش آلودگی آب نیز افزایش بیماری ها و هجوم حشرات و جانوران موذی را برای ساحل نشینان به ارمغان خواهد آورد.

کشور های حاشیه دریای خزر در سال ۱۳۸۲ یک کنوانسیون منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریای خزر" موسوم به "کنوانسیون تهران" را امضاء کرده و در تاریخ ۲۱ مردادماه ۱۳۸۵ لازم الاجرا شدن این معاهده نامه را بعنوان یک واقعه مهم زیست محیطی جشن گرفتند. لذا روز 21 مردادماه را روز دریای خزر نامیدند که بر اساس اطلاعات واصله هرسال در این ایام در شهرهای کناره دریای خزر با حضور فرمانداران، شهرداران و انجمن­های خصوصی و مردم همیشه در صحنه به پاکسازی نمادین نواحی ساحلی می پردازند.

شایسته است این روز نمادین از اولین روزهای بهار آغاز شود و با همکاری آموزش و پرورش شهرهای ساحلی تا شروع فصل پاییز چندین بار انجام گردد تا امر نظافت ساحل و رهانکردن زباله ها در کنار دریا و سطح شهر در اذهان دانش آموزان و دانشجویان  و مسافران و گردشگران محترم نهادینه گردد.

همچنین با بهره برداری از مرکز آموزش گردشگری و هتلداری فنی و حرفه‌ای رامسر نسبت به آموزش و ترویج گردشگری بر پایه اکوسیستم پایدار و حفاظت از محیط زیست ، دریا و جنگل­ها بر پایه اصول علمی در آینده اقدام خواهد شد. با تصویب پروتکل «حفاظت از خزر در برابر آلودگی‌های ساحلی»  و تخصیص اعتبارات ویژه می­توان به آینده آن امیدوار بود.[2]

کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط‌زیست دریایی دریای خزر در تاریخ ۱۳ آبان ماه ۱۳۸۲ مطابق با چهارم نوامبر ۲۰۰۳ میلادی با حضور دولت‌های ساحلی دریای خزر شامل جمهوری آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری قزاقستان، فدراسیون روسیه و ترکمنستان در تهران امضا شده است.

توجه بیشتر دولت مردان در مراکز استانی و شهرستان و اختصاص بودجه ای ناچیز ولی به صورت مداوم و در هرسال از درآمد شهرداری ها و شورای محترم اسلامی در شهرهای کناره ساحلی دریای خزر از جمله شهرستان رامسر جهت  انسجام و تداوم طرح های زیبا سازی سواحل و پیشگیری از آلودگی آب دریا در کنار طرح های سرمایه گذاری بخش خصوصی واقعی (نه خصولتی­ها) می­تواند راهکار مناسبی برای حفظ دریا و جاذبه های گردشگری  این مرز و بوم برای نسل آینده باشد.

با تلاش مسئولان و دست اندرکاران و بکارگیری حمایت همه ادارات شهرستان، یک حرکت جهادی بر اساس خرد جمعی و بر پایه اصول علمی  و آینده نگر می­ تواند در انجام طرح­های سرمایه ­گذاری و زیباسازی سواحل انجام شود  تا درخور نام بلند و پرآوازه رامسر در ایران و جهان باشد.

بقول معروف:" فردا خیلی دیر است".

 

 

 

 

 

 


[1] : نام علمی  Saxifraga  ramsarica

[2] - بر اساس ماده واحده این لایحه، پروتکل حفاظت از دریای خزر در برابر آلودگی ناشی از منابع و فعالیت‌های مستقر در خشکی، الحاقی به کنوانسیون چارچوب حفاظت از محیط‌زیست دریایی دریای خزر مورخ ۲۲ آذر ماه ۱۳۹۱ هجری شمسی مشتمل بر ۲۹ ماده و ۵ پیوست به شرح ضمیمه تصویب شد.

 

رونق بازارهای محلی و فروش مستقیم اقلام کشاورزی از تولید به مصرف نیازمند توجه بیشتر مسئولین است...
ما را در سایت رونق بازارهای محلی و فروش مستقیم اقلام کشاورزی از تولید به مصرف نیازمند توجه بیشتر مسئولین است دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mw1 بازدید : 198 تاريخ : شنبه 28 ارديبهشت 1398 ساعت: 3:04